За підтримки “ВІДВАЖНИХ” вийшов фільм “Форпост Ірпінь”
24.03.2023

До річниці визволення Ірпеня за підтримки товариства “ВІДВАЖНИХ” вийшов фільм “Форпост Ірпінь”


28 березня 2022 року було звільнено Ірпінь, який стримав ворога на шляху до столиці та отримав статус “Ірпінь – місто-Герой”. Цьому передували бої, внаслідок яких було зруйновано 70% соціальної та житлової інфраструктури Ірпеня. Ці події відображені у фільмі “Форпост Ірпінь”, основою якого стали відеоматеріали, зняті на мобільні телефони безпосередніми учасниками подій лютого-березня 2022 року. Фільм створено на основі книги “Битва за Ірпінь” Петра Щербини, який виступив продюсером та керівником авторської групи фільму до річниці визволення міста.

Хронометраж фільму 40 хвилин. “Форпост Ірпінь” озвучив український рок-музикант, соліст гурту “Друга Ріка” Валерій Харчишин. Фільм можна переглянути на сайті http://FORPOST.irpin.ua/

Відеоматеріали фільму зняті безпосередніми учасниками подій в Ірпені – воїнами територіальної оборони та ЗСУ, лікарями, волонтерами, цивільними жителями, які евакуювалися. Основна сюжетна лінія – оборона Ірпеня силами ЗСУ та Територіальної оборони з 24 лютого по 28 березня 2022 року.